93 uprchlíků za týden. Ale propuštěných !!!

24. 08. 2015 7:30:00
Vláda, vnitro a média nás celkem pravidelně zásobují informacemi, kolik uprchlíků na našem území bylo zadrženo. S informací, že tyto (údajné) uprchlíky také pak propouštíme (a to DOBROVOLNĚ !!!) už se naše povedená vláda nechlubí.

Tak nějak jsme si už přivykli zprávám (bohužel) že počet běženců přes naše území roste, stejně jako počet těch, kteří byli zadrženi. Je tím na nás vytvářen dojem, jak účinná jsou opatření vlády a vnitra, která konají. Celá věc má však ale jedno pořádné ouvej ! A tím je totiž Dublinská konvence, kterou jsme se jako členský stát EU zavázali respektovat. Pokud totiž ty údajné uprchlíky, které jsme u nás zadrželi, nepřijme od nás zpět země, ve které vstoupili na půdu EU ve lhůtě šesti týdnů, jsme POVINNI JE PROPUSTIT ! A o tom naše vláda a mainstreamová média mlčí.

Minulý týden jsem obdržel zprávu (takovou svodku) z Ministerstva vnitra k uprchlickému tématu. Mám ji ve své kanceláři v Praze, takže z ní nemohu uvést všechny údaje, např. o počtu zadržených za týden - to číslo si nepamatuji. Pamatuji si však číslo 93 z této zprávy - to je počet běženců, které jsme také za týden propustili. 90% migrantů k nám přichází z Maďarska, kde překročí maďarsko-srbskou hranici. Samozřejmě nelegálně - proto tam Maďarsko urychleně staví ploty a zneprůchodňuje svou zelenou hranici. Maďarsko je přílivem migrantů ze Srbska zavaleno, nestíhá agendu s nimi vyřizovat a zpět je od nás nepřijímá (jen zlomek z počtu migrantů, který k nám od nich přišel). Je jedno, jestli je Maďarsko chce nebo nechce přijmout. Tak dochází velmi často a rychle k naplnění 42 denní lhůty dle Dublinského konventu a my jsme povinni u nás zadržené migranty po těchto 42 dnech pustit k volnému pohybu před bránu uprchlického tábora po našem území. A tím už se naše povedená vláda nechlubí a tuto informaci vám ani neservírují naše mainstreamová média.

Připadá vám to jako pěkná šaškárna, nejdřív stavět, jako ve Vyšních Lhotách, uvnitř tábora druhý čtyřmetrový plot, zvyšovat ostrahu (mimochodem o doplnění kamerového systému už se nějak přestalo mluvit), a pak po šesti týdnech před ten plot z ostnatého a žiletkového drátu ty zadržované migranty postavit, pustit je a nechat je volně kamkoliv jít ? No mě to jako pěkná šaškárna rozhodně připadá.

Toto vláda velmi dobře věděla (že to tak bude) i 14.7., kdy ve Vyšních Lhotách vnitro zorganizovalo (správnější by bylo možná napsat "zinscenovalo") besedu s občany, kde je uchlácholili, jaká bezpečnostní opatření jsou připravena, a že celou dobu pobytu se běženci za plot vůbec nedostanou. Aby tak otupili odpor místních občanů, proti znovuotevření tábora, tentokrát jako detenčního. "Jen" už jim neřekli, že velmi často (a já dnes tipuji, že většinou) pak ty běžence pustí po pár týdnech volně před bránu. Tato vláda podvedla občany Vyšních Lhot úplně stejně, jako premiér Sobotka (s dobrovolným přijímáním uprchlíků) občany této země. Někdo jiný už přede mnou napsal, že tato vláda je vládou národní zrady. Já bych ji označil za minimálně protinárodní...

A malý dodatek na závěr: tyto skutečnosti jsme zmínili na našem brífinku strany Úsvit ve Sněmovně, tak aby jste se je dozvěděli. Veřejnoprávní ČT má ovšem velkou moc ... prostě z toho brífinku neodvysílala vůbec nic...

Autor: Karel Fiedler | pondělí 24.8.2015 7:30 | karma článku: 36.26 | přečteno: 1060x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 8.48 | Přečteno: 201 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 13.76 | Přečteno: 209 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 28.94 | Přečteno: 618 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.27 | Přečteno: 529 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.93 | Přečteno: 472 | Diskuse
Počet článků 80 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 968

Občan, kterému není lhostejná situace v našem státě a v naší společnosti.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...