Z Vyšních Lhot se line zápach ministerského diletantsví

7. 08. 2015 7:28:03
Sliby dané zástupci Ministerstva vnitra občanům obce Vyšní Lhoty na besedě s nimi dne 14.7. vzaly rychle za své. Dnes už neplatí. Tábor pro migranty se tam otvírá už dnes, a za poněkud jiných podmínek.

Dne 14.7. jsem se zúčastnil besedy s občany Vyšních Lhot ( jako jako jediný poslanec Sněmovny - jsem z daného okresu Frýdek-Místek ). Tam bylo zástupci Ministerstva vnitra sděleno, že detenční tábor ve Vyšních Lhotách bude otevřen od 1.10.

A dnes se již otevírá, nikoliv proto, že na vnitru mají jiné kalendáře, nebo že tak dobře pracovali, ty důvody jsou úplně jiné. Tábor měl být otevřen od 1.10., a od 1.9. měl probíhat nábor zaměstnanců a potřebných osob. Mimochodem tehdy vůbec poprvé jsem musel vytáhnout můj poslanecký průkaz, jinak bych do sálu nejspíš nebyl vpuštěn, protože nejsem přímo z dané obce. (!)

A ejhle, už zhruba po třech týdnech došli ministerští úředníci k tomu, co si "každý sedlák uměl dávno sám spočítat", tedy že kapacity našich dosavadních zařízení tohoto typu velmi rychle stačit nebudou. Ale tábor se, nesprávně řečeno imigrantům, otevírá už dnes.

Napíšu zcela po pravdě, že včera ve čtvrtek jsem přímo ve Vyšních Lhotách nebyl (jsem mimo ČR a vracím se teprve dnes), ale na místě byla má asistentka z regionu, aby ověřila dle mých pokynů, jak sliby Ministerstva vnitra Vyšnělhotským občanům z 14.7. byly naplněny. ( tedy spíše nebyly ... )

Slibované dva ploty nejsou (nyní je jen jeden) a kdy bude druhý, zatím nemám informace. V každém případě však slibovaný monitorovací systém není a hned tak nebude (prý se doplní později). Dvůr budou osvětlovat jen dvě svítidla ( asi aby se chovancům z tábora lépe utíkalo, a stáli nás tak hypoteticky méně peněz ? ... ). Stejné je to s mřížemi v oknech. V jednotlivých místnostech, kde pseudomigranti mají své postele, mříže sice jsou, ale ve dvou společenských místnostech pro ně, volně přístupných všem, již nikoliv !!! ( prý budou doplněny během noci ze čtvrtka na pátek ... tak na to si opravdu dohlédnu ). Opravdu tábor dokonale "připraven" ...

Velmi neuspokojivé byly i odpovědi ohledně počtu civilních zaměstnanců i příslušníků Cizinecké policie v den nástupu prvních běženců - dá se na ně spolehnout asi jako na předpověď počasí - tedy "s jistotou jsou nejisté". Doslova perlou v odpovědích na dotazy přítomných a místních občanů bylo to, zda ve zdravotním centru tábora bude rentgen, když ti migranti, jak známo, trpí tuberkulózou ve zvýšené míře. Zřejmě proto, aby si občané našeho okresu Frýdek-Místek s předstihem zvykali na přítomnost tzv. migrantů, je údajně domluveno, že budou na rentgen jezdit mezi ostatní občany v nemocnici ve F-M. I jako medicínský laik si dovolím tvrdit, že vnitro takto bude dbát o rychlejší rozšíření tuberkulózy a jiných chorob mezi běžné civilní občany. Ale nejen mezi ně. Ministerští úředníci vůbec nepokládají za nutné, aby civilní pracovníci, kteří s tzv. migranty přijdou do styku, byli proti těmto chorobám očkováni, tak jako např. naši vojáci, působící v zahraničních misích. (např. v Afganistánu). Vždyť o problematické komunikaci, spíše nekomunikaci, mezi vnitrem a obranou, jsme se již dostatečně přesvědčili v kauze Vrbětických výbuchů ... prostě jak se lidově říká - míchat koblihy s pomeranči je také problematické ...

Ředitel odboru MV Tomáš Haišman se 14.7. na besedě s občany cítil velmi dotčen a ohradil se, když jeden z občanů Vyšních Lhot v diskuzi řekl, že vláda občany podvedla. Plně s daným občanem souhlasím a tvrdím a tvrdil jsem to již mnohem dříve. Po tom, co jsem osobně slyšel sliby zástupců vnitra ve Vyšních Lhotách 14.7., a co jsem se zprostředkovaně dozvěděl o skutečném stavu včera a v minulých dnech z médií, si dovolím tvrdit, že občany (zejména Vyšních Lhot) podvedl i ředitel Haišman a všichni přítomní pánové na dané besedě s občany.

Neschopnost řešit problémy a řešit je liknavě a se zpožděním, když na ně ukazuje drtivá většina asi 90% občanů, společnosti, a i řada politiků ( hlavně - spíše tedy výhradně opozičních ), nazývám diletantstvím. A to je myslím, pane ministře, řečeno boxerskou terminologií, už opravdu "na ručník". A myslím, že nejen pro vás, ale i pro toho vašeho stranického kolegu Otíka ( jak jsem zjistil, že tomu vašemu premiérovi přezdívá prostý lid ), a rovněž řadu vašich úředníků. ( že vy jste proto tolik spěchali s tím služebním zákonem ? ... ) A úplně nejlépe pak s celou vládou, trestuhodně nečinnou v této akutní věci.

Pokud tato vláda bude řešit problém migrantů stejně rychle, jako řeší to, kdo je odpovědný za výbuchy ve Vrběticích, buď nám Bůh milostiv ( a to nejsem žádný pánbíčkář ). Raději si občané příště zvolte jinak, jen se obávám, aby to nebylo již s křížkem po funuse .... ( vládní koalice má zjevně jiné priority, jako např. další podporu biopaliv, elektronickou evidenci tržeb, jak přepadnout ERÚ a další )

Autor: Karel Fiedler | pátek 7.8.2015 7:28 | karma článku: 37.12 | přečteno: 1511x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 7.42 | Přečteno: 91 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 25.82 | Přečteno: 504 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.25 | Přečteno: 516 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 469 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2310 | Diskuse
Počet článků 80 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 968

Občan, kterému není lhostejná situace v našem státě a v naší společnosti.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...